Despre noi

Conținutul

Telezimex, o companie de digital signage.

Telezimex, înființată în 1990, este primul service de aparate electronice înființat în Cluj în era postcomunistă. Pe parcursul acestor ani, din pasiune pentru electronică, ne-am dezvoltat constant oferta de servicii. Astăzi, portofoliul nostru de servicii cuprinde: service de aparate electronice, comercializare de piese și componente electronice, integrare de soluții digital signage/multimedia, tehnologii smart.

Ce este digital signage?

Termenul de digital signage înseamană afișarea conținutului pe un ecran digital sau alt mediu digital, ex. suport de holograma. Indiferent de tipul de produs, ideea este ca imaginea afișată sau conținutul să fie prezentat pe un suport acționat digital. Spre exemplu, o imagine care anunță un festival, afișată pe un ecran digital, intră în categoria de digital signage, dar aceeași imagine tipărită pe un afiș, nu.

Tipurile de conținut care pot fi afișate pe ecranele digitale sunt: spoturi publicitare, filmulețe, imagini, informații care pot fi legate cu baze de date – ex. KPI sau curs valutar- știri sub formă de burtieră, widget-uri într-un colț (ex: informații despre vreme).

Ecrane profesionale/alte aparate de afișare digitală

 

Cele mai răspândite suporturi de digital signage sunt ecranele profesionale. Acestea sunt monitoare proiectate să reziste la funcționare non-stop sau cel puțin pe o durată de 16 ore zilnic.

Ecranele profesionale sunt disponibile în mai multe dimensiuni și sunt folosite pentru realizarea unor soluții diverse de genul: video wall-uri, ecrane tactile folosite pentru infochiosk-uri sau hărți intractive, ecrane de dimensiuni mari montate stand-alone sau in totemuri publicitare digitale, ecrane cu luminozitate mare semi-outdoor, dedicate vitrinelor – simple sau cu doua fețe – de outdoor etc. Unele serii au unitate de calcul incorporată (media player), care permite gestionarea centralizată a ecranelor fără calculator atașat.

Caracteristicile principale generale: rezoluție, diagonală (de regulă, aceasta este reprezentată în inch), luminozitate, funcții speciale (dacă există).

LED wall-urile sunt ecrane modulare, compuse din mai multe cabinete, a căror îmbinare nu este vizibilă la un montaj corect. Aceste ecrane modulare permit formarea unor ecrane de dimensiuni mari. La fel ca și în cazul ecranelor profesionale, și LED wall-urile pot fi de interior și de exterior.

Caracteristici principale generale: pixel pitch (distața intre pixeli, exprimată în mm), indoor/outdoor, luminozitate.

Videoproiectoarele sunt echipamente utilizate în principal în săli destinate prezentărilor, inclusiv cursurilor. Pot avea un grad diferit de luminozitate, rezoluție și pot prezenta funcții speciale: ex. proiecție de aproape (short throw). Se recomanadă utilizarea lor în spații mai întunecate pentru a avea un contrast acceptabil.

Software-ul de content management

Gestiunea centralizată a conținutului se realizează cu ajutorul unui software dedicat de content management. E indicat să folosim platforma producătorului de ecrane. Spre ex: Samsung deține software-ul de content managemant MagicINFO. Cele mai importante funcții: distribuirea conținutului la ecranele profesionale (media playere), stocarea lui și rularea confom orarului setat.